İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ortak bir basın açıklaması yaparak Kuzey Kıbrıs'ın yeni havaalanı Ercan Havalimanı'nı tanıttılar. Başbakan Üstel, Türkiye ve KKTC arasında imzalanan "İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması" kapsamında büyük ekonomik, sanayi, turizm, eğitim ve altyapı projelerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ı karşılamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Üstel, "Bugünlerimize bizi kavuşturan Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'a ve ekibine halkım adına, hükümetim adına yürekten teşekkür ediyoruz." dedi.

Üstel, Ercan Havalimanı'nın modern ve çağdaş bir yapıya kavuştuğunu ve dünya standartlarında bir havalimanı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye ile KKTC arasında gerçekleştirilen "su projesi" gibi işbirliği projelerinin önemine değindi.

Başbakan Üstel, Türkiye-KKTC ilişkilerinin sadece finansal değil, aynı zamanda duygusal bir bağa dayandığını ifade ederek, "Biz bir millet, iki devletiz." dedi.