Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin 11 ili etkilemesi barınma sorununu ortaya çıkarmış, birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti. Büyük bir alanda meydana gelen depremin ilk anlarında malzeme desteğinin yollardaki sıkıntılar ve hava şartlarındaki muhalefetten dolayı sağlanamaması üzerine birçok kurum ve STK harekete geçti.

Depremin ilk saatlerinden itibaren bölgede hummalı bir çalışma yürüten Ahbap Yardımlaşma Platformu'nun Kızılay'dan 2050 adet çadır ve gıda satın alması gündemi salladı.

Muhalefetin büyük tepki verdiği satışı, doğrulayan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'a konuştu. Başkan Kınık, çadır satışından haberi olmadığını olması halinde duruma izin vermeyeceğini belirtti.

Gazeteci Hande Fırat'ın 'Peki istifa etmeyi düşünüyor musunuz? sorusuna ise Başkan Kerem Kınık, vicdanın çok rahat olduğunun altını çizerek, "Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem”  yanıtını verdi.

Depolardaki çadır görüntülerine ilişkin sorulan soruya da cevap veren Kerem Kınık, "Gerçek değil. O görüntüler Trakya depolarından yükleme yapılmadan önce çekilmiş. Depoların son halini yani bomboş olduğunu sosyal medya hesabımdan paylaştım.'' dedi.