Ankara'nın merkezinde bulunan Kızılay Alışveriş Merkezi (AVM), Yap-İşlet-Devret modeliyle 25 yıllığına işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul'e verildikten sonra iflas etti. Kızılay AVM'nin yönetimini devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, süresiz kira sözleşmeleri olan ve iş yapma potansiyeli yüksek olan esnaflardan dükkânların boşaltılmasını isteyerek ihtarname gönderdi.

Başkent Ankara'nın en merkezi bölgelerinden birinde yer alan Kızılay AVM'nin iflasının ardından Türk Kızılayı, AVM esnafından yüksek kira artışları talep etti. Bu yüksek kira artışlarına karşı çaresiz kalan bazı esnaflar, dükkânlarını kapatmaya yöneliyorlar.

Kızılay AVM'nin işletmesini yürüten Karsaklar Gayrimenkul Yatırım İşletme A.Ş, 2018 yılından bu yana kira ödemesi yapmadı. Kira ödemelerini tahsil etmek isteyen Türk Kızılayı, alt kiracı olan esnaflara ihtarname göndererek kira tahsilatı yapmaya çalıştı.

İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Ancak mahkeme, Kızılay AVM'yi Yap-İşlet-Devret modeliyle işleten Karsaklar Gayrimenkul'ün iflas etmediği için mülk sahibi olan Türk Kızılayı'nın kirasını bu şirketten alması gerektiğine hükmetti. Ancak, Karsaklar Gayrimenkul'ün 3 Ağustos'ta iflasını bildirmesinin ardından Türk Kızılayı, süresiz kira sözleşmesi bulunan esnaflara ihtarname çekerek dükkânların en geç 2 Eylül Cumartesi gününe kadar boşaltılmasını talep etti.