İstanbul'un Beylikdüzü ilçesindeki Birlik Sanayi Sitesi Mesleki Eğitim Lisesi'nde, bir öğrenci ile öğretmen arasında yaşanan şiddet olayı büyük bir infiale yol açtı. Olay, sınıfta yaşandı ve görgü tanıklarının cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi.

Olayın ayrıntılarına göre, 9. sınıf öğrencisi Y.E., sınıfta gürültü çıkardığı gerekçesiyle edebiyat öğretmeni Mehmet E.B. tarafından uyarıldı. Uyarının ardından aralarında bir tartışma başladı ve öğrenci tartışmanın ardından sırasına oturdu. Ancak, öğretmen Mehmet E.B., öğrencinin yanına giderek kitapla vurmaya başladı. Bu sırada öğrenci, "hocam" diyerek kendisini savunmaya çalıştı, fakat öğretmen "Hocam dedikçe vuracağım" dedi.

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

Olayın video görüntüleri, sosyal medyada hızla paylaşıldı ve toplumda büyük bir öfkeye yol açtı. Öğrencinin ailesi, olayın ardından okula gelerek öğretmen Mehmet E.B.'yi darp etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve ambulans ekipleri sevk edildi ve öğretmen hastaneye kaldırıldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.