Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kira artışlarına bağlı olarak yaşanan ödeme zorluklarına yönelik, devlet tarafından önemli bir destek ödemesi yapacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödeme zorluğu çeken vatandaşlar için 5500 TL'ye kadar kira yardımı verecek.

Kira yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması ve gelir getirici bir mala sahip olmaması gerekecek.

ekim_ayi_kira_artis_orani_ne_kadar_olacak_is_yeri_ve_konut_kira_artis_orani_hesaplama_1696250471_736

Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

Kira yardımı başvuruları, ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılabilecek. Ayrıca, vatandaşlar e-Devlet üzerinden de online başvurularını yapabilecekler. Öte yandan e-Devlet'te yer alan sosyal yardım başvuru formunun doldurulması yeterli olacak.

Ödeme Süreci 

Kira yardımının ödenmesi için başvurunun vakıflar tarafından gerekli incelemelerin yapılması ve ödemenin onaylanmasının ardından; ödemeler, PTT şubeleri veya banka şubeleri aracılığıyla yapılacak.