Sabah'ta yer alan habere göre, Bakanlığa yapılan aidat şikayetleri son zamanlarda ciddi oranda arttı. Fahiş kira fiyatlarının yanında aidatlara da gelen zamlar, gündem oldu. 

Site yönetimleri, asgari ücret zammının çok üstüne çıkıp aidatlarını yüzde 70'e varan oranlarda artırdığı belirtiliyor. Öyle ki bazı lüks sitelerde kiralarla aidatların neredeyse eşit hale geldiği kaydediliyor.

Şikayetler üzerine Bakanlık harekete geçti. Site aidatlarına dair hazırlanan projeye göre  tüm site yönetimlerinin profesyonel şirketler tarafından yönetilmesi gündeme geldi.

Ayrıca apartman yöneticilerinin sınavlara tabi tutulacağı ve aidatlara enflasyon dışında zam yapılamayacağına yönelik kararın çıkması bekleniyor. iki yıldan fazla yöneticilik yapılamayacak ve mevcut yönetimlere de sertifika bulundurma zorunluluğu getirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamaları hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamaları hakkında açıklama

Bakanlık bir de fahiş aidat artışına karşı  zam yapan yöneticilerin şikayet edilmesini istedi. Bu kapsamda enflasyon oranlarının üzerine zam yapan yöneticilere dava açılabilecek ve görevden alınabilecekler.