Eski AK Parti'li Vekilden Öcalan Çıkışı! 'Kimsenin Gücü Yetmez' Eski AK Parti'li Vekilden Öcalan Çıkışı! 'Kimsenin Gücü Yetmez'

Kiracıların zam korkusu başladı

Yeni dönemin başlamasıyla birlikte kiraların ne kadar artacağı belirlendi ve yüzde 65,07 olarak açıklandı. Bundan sonra Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kiraların belirlenmesinde kullanılacak. Söz konusu açıklama, birçok kiracının zam korkusuyla ev arayışına girmesine neden oldu.

Kiralarda düşüş yaşandı mı?

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, geçen yıla oranla kiraların yüzde 5-10 arasında düştüğüne dikkat çekti. Taylan, "Vatandaşlar yaşadıkları semti değiştirmek istemiyor ama uygun fiyatlı ev bulamıyor" dedi. Ukrayna savaşı ve 6 Şubat depremleri nedeniyle 2023 yılında Antalya, Mersin, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde ev bulmak zorlaştı. Taylan, bu şehirlerden gelen birçok kişinin kendi illerine döndüğünü ve arz-talep dengesinin normale döndüğünü, ancak fiyatların hala yüksek olduğunu belirtti.

Devlet müdahalesi gerekli

Kiracıların ev sahipleriyle anlaşmazlık yaşadıklarında uygun fiyatlı ev bulamadıklarını söyleyen Taylan, kiraların düşmesi için devletin satılık ya da kiralık konutları piyasaya sürmesi gerektiğini vurguladı. Haber Global'e konuşan Emlakçı Şaban Özdemir, uygulamanın bitmesiyle birlikte ev değişimlerinin artacağını belirtti. Özdemir, "Kiracıların çoğu zamları karşılayamayacakları için tedirgin. Henüz zam yapılmadan ev arayışına girenler oldu" dedi.