Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı kira vergisi ilk taksit ödemesi için son 10 gün. Beyannamelerin 31 Mart 2024 tarihine kadar verilmesi gerekiyor. 2023 yılı için yıllık 21 bin TL'nin altında kira geliri olanlar ise beyanname vermeyecek.

Türkiye genelinde milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira gelir vergisi ilk taksit ödemesi için son tarih olan 31 Mart 2014'e sayılı günler kala uzmanlar uyarıyor: ilk taksit süresini kaçırmamak önemli.

Uzmanlar, 2023 yılı için kira geliri, yıllık 21 bin TL'nin altında kalanların vergiden muaf olduğunu belirtiyor. Ancak bu istisnanın altında kalsa dahi ticari veya zirai geliri olanlar kira vergisi ödemek zorunda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu

İSTOÇ Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Şenay Araç, konuyla ilgili olarak, "O nedenle kira geliri alan mülk sahiplerinin bu konuyu hızlandırıp bir an evvel beyanname vererek kira gelirlerini bildirmeleri gerekiyor. Böylece ileride gelecek cezalardan kendilerini korumuş olurlar" dedi.

Kira geliri beyannamesi verme zorunluluğu bulunan mülk sahiplerinin yıllık 21.000 TL'nin üstünde kira geliri varsa beyan etmeleri gerekiyor. Vergi oranları, gelir dilimlerine göre belirleniyor.

Av. Elvan Kakıcı Şimşek, "Kanun, kira gelirin yıllık 21 bin TL'nin altındaysa beyanname vermene gerek yok diyor, ancak üstündeyse var diyor" açıklamasında bulundu. Ayrıca, ödemenin zamanında yapılmaması durumunda cezai işlemler uygulanabileceğini belirtti.