14 Mayıs'a sayılı günler kala milletvekili aday listesini belirleyen CHP'deki listedeki bazı isimler yeni bir tartışmasının kapısını araladı.

Açıklanan aday listelerine göre CHP ve İYİ Parti 14 Mayıs seçimlerine kendi logolarıyla ve adayları ile girerken, Millet İttifakı içerisinde yer alan diğer 4 parti CHP listelerinden seçimlere girecek.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in ittifak protokolü kapsamında Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi parti içerisinde büyük bir tartışma yarattı.

Hem parti içerisindeki bazı isimler hem de siyaset camiasından tanınan birçok isim tarafından eleştiri koltuğuna oturtulan Sadullah Ergin hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2014 yılında attığı bir tweet yeniden gündem oldu.

Milletvekili dahi olamayacağını belirtilen tweet yeniden akışa düşerken, konuya ilişkin Gazeteci  Murat Çelik'e konuşan Sadullah Ergin, Millet İttifakı çatısı altında yer alan DEVA Partisi'nin adayı olduğunu, yapılan eleştirileri doğru bulmadığını söyledi:

 "Ben Millet İttifakı içinde DEVA Partisi'nin adayıyım. Seçim işbirliği protokolü çerçevesinde DEVA'nın diğer adayları gibi CHP listesindeyim. Bu Deva'nın tasarrufu. CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum."  

2014 Yılında Kemal Kılıçdaroğlu ne paylaşmıştı?