Yaklaşan yerel seçimlerin hemen öncesinde, CHP içindeki kulisler hareketlenmeye başladı. Parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek kurultayda sürpriz bir stratejiyle sahneye çıkacağı konuşuluyor. Bu stratejinin merkezinde ise eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin partiye dönüşü yer alıyor.

DW Türkçe'nin haberine göre, İnce'nin kurultay delegeleri üzerindeki etkisinin ve bu etkinin kurultayın kaderini Kılıçdaroğlu lehine çevirebileceği hesapları yapıldığı bildirildi. Muharrem İnce'nin bu sürece dair herhangi bir olumsuz düşüncesi olmadığı ise gelen bilgiler arasında.

Parti içi ve dışı doğrulamalar:

Türk Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı: İşte 2024 yılı ücretleri Türk Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı: İşte 2024 yılı ücretleri

Habere konu olan bu stratejik plan, parti içinden gelen bilgilerle de doğrulanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir üst düzey partili, "Muharrem İnce'nin doğal yeri her zaman CHP olmuştur. Bu süreci başlatan bazı partililer oldu ve Kılıçdaroğlu da bu konuda olumsuz bir tutum sergilemedi" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Muharrem İnce'nin bulunduğu Memleket Partisi cephesinden de konuyla ilgili doğrulamalar geldi. Ancak, şu ana kadar Muharrem İnce'den konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Seçimler ve parti geleceği üzerine etkiler:

ğer bu stratejik hamle gerçekleşirse, bu durumun hem CHP'nin iç dinamikleri üzerinde hem de yaklaşan yerel seçimlerdeki duruşu açısından önemli etkileri olacağı öngörülüyor. Muharrem İnce'nin partiye dönüşü, partinin seçmen tabanında ve seçim stratejilerinde nasıl bir değişikliğe yol açacak? Tüm gözler, Kasım'daki CHP kurultayına çevrilmiş durumda.