Türk siyaset sahnesinde yeni bir dönemeç yaşanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde yaşadığı ayrılıklarla ve Mustafa Sarıgül gibi isimlere yakınlaşmasıyla yalnızlaştığı görülüyor.

Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresi, son seçimlerde alınan başarısız sonuçların ardından önemli bir çalkantı yaşadı. Özellikle Ekrem İmamoğlu'nun parti içinde reform talepleri ve eleştirileri sonrasında, Kılıçdaroğlu'nun en güvendiği isimler bile desteklerini çektiler. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun sağ kolu olarak nitelendirilen isimler arasında Özgür Özel, Engin Özkoç, Engin Altay, Muharrem Erkek, Bülent Tezcan ve Veli Ağbaba da bulunuyor.

Bu dönemde Kılıçdaroğlu'nun etrafındaki destekçi kadro daralırken, yanında kalan birkaç isim dikkat çekiyor. Eski CHP milletvekili Eren Erdem, eleştirilere rağmen parti içi kararlara ve medya ilişkilerine olan katkılarıyla öne çıkıyor. Bir diğer isim ise Erzincan'dan milletvekili seçilen ve daha önce de Kılıçdaroğlu'na destek vermiş olan Mustafa Sarıgül.

Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu

Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu'na verdiği destekle adından söz ettiriyor. Son seçimlerdeki başarısızlık sonrasında Kılıçdaroğlu'na olan eleştiriler artarken, Sarıgül'ün açıklamaları ve desteği parti içinde öne çıkan bir faktör haline geldi. Ancak Sarıgül'ün "2 seçimdir iktidar olamıyorsa görevi bırakmalı" ifadeleri, Kılıçdaroğlu'nun liderliğine yönelik tartışmaların odak noktası haline geldi.