Dün akşam İstanbul platformunun düzenlemiş olduğu iftar programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da yer aldığı bir karede Kılıçdaroğlu'nun ayakkabılarıyla seccadeye basması büyük tepki topladı.

Söz konusu fotoğrafa ilişkin CHP'den açıklama geldi.

Yapılan açıklamada fotoğraf çekimi esnasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çekilmek isteyenlerin telaşından dolayı yerdeki seccadenin fark edilmediği belirtildi.

Ayrıca ortaya çıkan kareden Milllet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu'nun son derece üzgün olduğu da vurgulandı:

"Söz konusu fotoğraf Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı kalabalık bir iftar buluşmasının ardından çekilmiştir. Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz"