CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, vatandaşların zor durumda olduğunu ve seslerini daha gür çıkarmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, AK Parti'ye oy veren seçmenlere seslenerek, iktidara verdikleri oyların sonuçlarına bakmaları ve gerekli eleştirileri yapmaları gerektiğini belirtti.

Konuşmasında İsveç'in NATO'ya üyeliğiyle ilgili de yorumlar yapan Kılıçdaroğlu, İsveç'in terör örgütlerini koruduğunu ve Türkiye'nin bu üyeliği kabul etmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, AB ile ilişkiler konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, demokratik standartları yerine getirmenin önemine vurgu yaptı ve özgürlükleri kısıtlayan uygulamalara son verilmesini istedi.

İsveç'in NATO'ya üyeliği dolayısıyla terör örgütü mensuplarını koruduğu, ülkesinde tuttuğu için Türkiye 'biz NATO'ya üyeliğini kabul etmiyoruz' dediler. 'Asla üye olamazlar' diye açık ve net ifadeler kullanıldı. İsveç, geri adım atmadı. Bizim kutsal kitabımız Kuran'ı yaktılar. Ona da iktidar kanadı yeterince tepki göstermedi. Biden telefon etti Erdoğan'a. Erdoğan birden bire 180 derece döndü, İsveç'in NATO'ya girişine evet diyeceğiz, Meclis'e getireceğiz dedi. Bir devlet böyle yönetilir mi? Kardeşim, bunlar teröristleri serbest bıraktı mı? Senin dediklerini yaptılar mı? Teröristleri hala koruyorlar mı? Dün hayır diyordun bugün neden evet dedin? 'Bize AB'de destek verecek' Dünyadan haberi yok. Orası NATO kardeşim, AB değil. AB ayrı NATO ayrı. AB'deki toplantıya seni davet ediyorlar mı? 

Ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, hükümetin yanlış adımlar attığını ve yabancı tefecilere bağımlı hale geldiğini iddia etti. Ayrıca, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin memur maaşlarına ilişkin önerisini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyat artışlarıyla ilgili sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Hırsız çok" ifadesine atıfta bulunarak, görevinin hırsızları temizlemek ve ifşa etmek olduğunu söyledi.

Prof.Dr. Görür: Çok endişe ettiğim bir yer var! Prof.Dr. Görür: Çok endişe ettiğim bir yer var!

 YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi