Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde kendi adaylarıyla katılma kararı ve CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel'in adaylığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, ayrıca eğitimdeki sorunları ele almak amacıyla Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay'ı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında öne çıkan bazı noktalar şu şekilde;

Türkiye'de 7 milyon 600 bin çocuğun dengeli bir şekilde beslenemediğine dikkat çekti ve bu konuda siyasi iktidarı göreve çağırdı. Birleşmiş Milletlerin 2023 raporuna atıfta bulunarak, 2 milyona yakın çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle bodurluk sorunu yaşadığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son 20 yılda çağdaşlık ilkesinden uzaklaşıp ideolojik bir çatışma alanına döndüğünü belirtti. Ayrıca öğretmenlerin ve çocukların zor durumda olduğunu, tasarruf adı altında çocukların mağdur edildiğini söyledi.

Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı

CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel'in yarın genel başkan adaylığını açıklayacak olması hakkında, "CHP diğer partiler gibi değil, her üyenin genel başkan olma hakkı vardır" şeklinde konuşarak parti içi demokrasiye vurgu yaptı.

İYİ Parti'nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla katılma kararını saygıyla karşılayacaklarını belirtti ve ittifaklarının seçim sonrası zaten sona erdiğini söyledi.