Kamudanhaber - Özel Haber

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu atama bekleyen öğretmenlerle ilgili sorulan soruya;
“ İktidara geldiğimizde 200 bin öğretmen ataması yapacağız “ diye yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro yönetmeliğine göre resmi öğretmen açığı 86 bin civarındadır.

Milli Eğitim Bakanlığında ücretli öğretmen olarak görev yapan öğretmen sayısı 83 bin civarındadır. Ücretli öğretmen olarak görev yapanların bir kısmı da norm kadroda bulunan ancak; askerlik, doğum izni, ücretsiz izinde olan öğretmenlerimizin yerine görev yapan ücretli öğretmenlerimizdir.

Sayın Kılıçdaroğlu; Milli Eğitim Bakanlığının toplam öğretmen ihtiyacı resmi rakamlara göre 86-90 bin arasında olduğunu düşünürsek 200 bin öğretmen atamasını nereye yapacaktır?

Kemal Bey seçim öncesinde atama bekleyen öğretmenlerin duygularını istismar ederek, sosyal medya üzerinde örgütlü bir yapıya sahip olan öğretmenleri seçim öncesinde iktidarla karşı karşıya getirmek ve atama bekleyen öğretmenler üzerinden iktidarı zor duruma düşürmek istemektedir.

Kemal Bey atama bekleyen öğretmenler konusunda samimi olsa aynen şu açıklamaları yapar…

“ Hiçbir okulumuzda ücretli , sözleşmeli , kadrolu öğretmen ayrımı yapmadan tüm öğretmenlerimizi kadrolu olarak çalıştıracağız. Milli Eğitim Bakanlığında ne kadar öğretmen ihtiyacı varsa tamamına kadrolu atama yapacağız. Bu sayıda 85-90 bin arasındadır” 

Sayın Kılıçdaroğlu bu açıklamayı yapsa inandırıcılığı olur.

Sonuç olarak; Milli Eğitim Bakanlığının resmi verilerine göre 86 bin civarında norm kadro açığı bulunmaktadır. 

Ak Parti iktidarı seçim döneminde yüksek bir atama planlamaktadır. 

Kemal Kılıçdaroğlu 200 bin atama yapacağım diyerek, Cumburbaşkanı’nın yaklaşık bir ay sonra açıklayacağı öğretmen atama sayısına da gölge düşürmek ve bir taşla iki kuş vurmak istemektedir.

Sayın Kılıçdaroğlu sırtında yumurta küfesi taşımadığı için 200 bin atama da yapar 300 binde yapar…

Atama bekleyen öğretmenlerimizin öğretmen açığını, ülke ekonomisi ve gerçeklerini, sonraki senelerde mezun olacak ve atama bekleyen öğretmenleri de düşünerek kendi haklarını almak için sonuna kadar mücadele etmelerini ancak siyasete malzeme olmamalarını tavsiye ediyoruz.