İstanbul'un Başakşehir ilçesinde geçtiğimiz yılbaşı gecesi yaşanan olayın ardından, bir kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren kişiye verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının ertelenmesiyle ilgili hukuki süreç devam ediyor. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bu karara itirazda bulundu.
 

Olay, İstanbul Başakşehir'de meydana gelmişti. Bir kedinin asansörde sıkıştırılması ve öldürülmesiyle ilgili sanık hakkında verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası, mahkeme tarafından hükmün açıklanması geri bırakılarak ertelenmişti. Ancak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bu karara itiraz etti. Duruşma, Küçükçekmece 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü ve sanık İbrahim Keloğlan ile müşteki ve avukatlar duruşmada yer aldı.

İbrahim Keloğlan, savunmasında yaşadığı kişisel zorluklara ve olayın gelişimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Olay gününün kendisi için stresli olduğunu, eşinin beklediği hamilelik testinin sonucunu öğrendikten sonra eve geldiğinde aşırı üzgün olduğunu belirten Keloğlan, olayın ardından kendini kaybettiğini ifade etti. Keloğlan, savunmasında şu ifadelere yer verdi: "Sonrasında yaptıklarımı kesinlikle nasıl yaptığımı bilmiyorum, kediye tekme attım, kovaladım, kediyi tekme atarak öldürdüm. Herkesten çok utanıyorum, çok pişmanım."

KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak! KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak!

Mahkeme, sanık Keloğlan'a 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Ancak bu kararın ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, karara itiraz etti.