ATA İttifakı'nın dağılmasının ardından Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklarken, ATA ittifakı bileşenlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.

Özdağ'ın desteğini açıkladıktan sonra kulislerde Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'ndan seçimleri kazanması halinde bakanlık talebi olduğu konuşuluyor. Özdağ, açık bir pazarlık yapılmadığını söylerken, iddiaların odağında yer alan diğer isim konuk olduğu televizyon programında konuya açıklık getirdi.

Ümit Özdağ ile yaptıkları görüşmenin perde arkasını anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Özdağ'a devlette bir sorumluluk verecek misiniz?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

 "Oturup bir pazarlık yapılmadı. 'Türkiye'nin huzuru için üstüme ne düşerse ben o görevi rahatlıkla yapabilirim. Bütün mesele Türkiye'nin huzurudur ve sığınmacı sorununu temelden çözmek, Türkiye'nin sınırlarını güvence altına almaktır. Bir vatansever olarak geliyorum, bir vatansever olarak Millet İttifakı'nın yanında duracağım. Size destek vereceğim. Türkiye'nin bu temel sorununu, sığınmacı sorununu el birliğiyle çözeceğiz' dedi. Ben de kendisine teşekkür ediyorum."

Türkiye Gri Listeden Çıkıyor Mu? Ülke Ekonomisi İçin Çok Önemli Türkiye Gri Listeden Çıkıyor Mu? Ülke Ekonomisi İçin Çok Önemli

"MİLLETVEKİLİ SAYISINA GÖRE BAKANLIK VERİLECEK"

Program modaratörünün "Böyle sorumluluk hangi bakanlığa düşer?" sorusunu ise,"Bizim kamuoyuna açıkladığımız bir protokolümüz var. 6 lider bir araya gelecek. Önce her partiye bir bakanlık, daha sonra da çıkarılan milletvekili sayısına göre bakanlık verilecek." yanıtını verdi.