Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kartlı sayaç kullanan tüketicilerin de 1 aylık ücretsiz doğal gaz hakkından yararlanabileceğini belirtti.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

Faturalama Yazılımlarında Güncelleme Devam Ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ücretsiz doğal gaz uygulamasının detaylarını açıkladı ve enerji çeşitliliğinin arttığına, yerli kaynakların payının da giderek yükseldiğine dikkat çekti. Bu çerçevede, Karadeniz'de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğal gazın önemine işaret etti.

1 Yıl Süreyle Ücretsiz Mutfak ve Sıcak Su Doğalgazı

Dönmez, önümüzdeki 1 yıl boyunca evlerde mutfak ve sıcak su tüketiminde kullanılan doğalgazın ücretsiz verileceğini duyurdu. Aylık ortalama 25 metreküp doğalgaz tüketimi için gerekli bedel, faturalardan düşürülecek. Bu durum, özellikle emekliler ve öğrenciler gibi dar gelirli vatandaşların bütçesine önemli bir katkı sağlayacak.

Bakan Dönmez, seçimlerden sonraki dönemde ücretsiz doğalgaz uygulamasının vatandaşlara daha olumlu şekilde yansıyacağını belirtti.

Kartlı Sistemle Doğalgaz Kullananlar Yararlanabilecek Mi?

Kartlı olarak doğalgaz aboneliği bulunan vatandaşlar da bu ücretsiz gazdan faydalanabilecek.