Türkiye Gazetesi'ne konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "karşılığı kalmamış bütün programları dönüştüreceklerini" belirtti. Özvar, özellikle organize sanayi bölgelerinde ihtiyaç duyulan nitelikli elemanları karşılayacak yeni programlar açacaklarını ifade etti.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Yapılan açıklamalara göre, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile imzalanan protokol kapsamında Ankara, Ege, Gebze Teknik ve İstanbul Teknik Üniversiteleri bünyesinde teknoparklar içerisinde 4 yeni Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu açıldı. Bu yüksekokullar, Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, YKS sonuçlarına göre belirlenen taban puanlar baz alınarak yapılan sıralamada dikkat çekici bir başarı elde etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Siber Güvenlik MYO, 452 taban puanı ve 500 tavan puanı ile listenin zirvesine yerleşirken, diğer üniversitelerin Siber Güvenlik MYO'ları da yüksek taban puanları ile öğrenci alımı gerçekleştirdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri alanlarında en az 12 farklı ön lisans programı açacaklarını açıkladı. Bu programlarla gençlerin çağın gerektirdiği dijital becerilerle donatılmasını sağlayacaklarını ve iş gücü piyasasındaki değişime uyum sağlayacaklarını belirtti.

Ayrıca, organize sanayi bölgelerinde ihtiyaç duyulan nitelikli elemanları yetiştirmek için meslek yüksekokullarında önemli adımlar atacaklarını vurgulayan Özvar, iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun programlar geliştirmek için iş birliği içinde olduklarını ifade etti.