Meteoroloji genel müdürlüğü haftalık hava raporunu yayınladı. Ocak ayının ortalarında olmasına rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi kuraklık riskinide ön planda tuttu.

Meteoroloji genel müdürlüğü raporuna göre ocak ayı sonlarına doğru birçok ilde kar yağışı olacağı gibi görünüyor.

Hava sıcaklıkları eksi 4 derecelere kadar düşerek buz tutturacak.

"SOĞUK HAVA GELİYOR" 
CNN TÜRK’e konuşan Prof. Dr. Şen, kar yağışı ile ilgili şunları söylemişti: Önümüzdeki hafta cuma günü itibariyle bir soğuk hava geliyor. Anadolu’da kar yağışı yapabilir. Ama Marmara’da İstanbul’da kar yağışı görünmüyor. Marmara’da kar yağışı olma olasılığı 30-31 Ocak, 1-2 Şubat gibi görünüyor. 10 gün sonraki ihtimal üzerine çok durmamak lazım. Tarih yaklaştıkça tekrardan haritaya bakmak lazım.

Öte yandan Prof. Dr. Şen, “Kar yağışı demek sıcaklıkların 5 derecenin altına düşmesi demektir. Ay sonu Türkiye’nin büyük bir bölümü 15-16 derecenin altına düşecektir” ifadelerine yer verdi.

"İSTANBUL'DA KAR SİNYALLERİ HARİTALARA YANSIMAYA BAŞLADI" 
Kerem Ökten ise harita paylaşıp İstanbul ve Ankara'ya da kar beklendiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: İstanbul'da kar sinyalleri haritalara yansımaya başladı. Potansiyel olarak büyüklüğünü koruyor. Soğuk hava dalgası 2 bölüm hâlinde gelecek gibi görünüyor. Detaylar için henüz vakit var.

İSTANBUL VE ANKARA'YA DA KAR BEKLENİYOR 
Gerçekten çok bereketli bir dönem başlıyor. 24 Ocak'tan sonra kışın başlayacağını söylemiştim. Ardı ardına yağışlı havalar gelecek. Kar ve yağmur. İstanbul'a ve Ankara'ya da kar bekleniyor.