Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! Kar yağışı çok kuvvetli geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli, iç ve yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji bugün beklenen yoğun yağışlar nedeniyle 19 kente sarı kodlu uyarıda bulundu. İstanbul'da kar yağışının bugün de devam edeceği ancak öğle saatlerinden itibaren kenti terk edeceği bildirildi.

SICAKLIKLAR 4 İLA 10 DERECE AZALIYOR 
Hava sıcaklıkları kuzey ve batı kesimlerde 4 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

DOĞU KARADENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT 
Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Trabzon’un doğusu, Rize il geneli ve Artvin’in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olması bekleniyor. Kar yağışının, öğle saatlerinden sonra bölge genelinde etkili olarak kıyı şeridinde yer yer 5 ila 10 cm, iç kesimlerde yoğun (20-30 cm) olmak üzere Cuma (14.01.2022) günü sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yağış anında kıyılarda kuvvetli rüzgar ile buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU'NUN GÜNEYDOĞUSUNDAKİ KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT 
Yağışların; Hakkari, Bitlis, Batman, Şırnak ve Siirt çevreleri ile Van’ın güney, Muş’un güneybatı, Diyarbakır’ın kuzeydoğu ve Bingöl’ün güneydoğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²/12 saat), rakımı 1100 m üzeri kesimlerde yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI 
Rüzgârın; Marmara’nın batısı ve Ege kıyıları ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-90 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA 
Çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Çanakkale'nin doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

BURSA °C, 3°CÇok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlıEDİRNE °C, 2°CÇok bulutluİSTANBUL °C, 2°CÇok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlıKOCAELİ °C, 3°CÇok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlı

EGE 
Çok bulutlu, zamanla batısının parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Denizli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 1°CÇok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlıDENİZLİ °C, 6°CÇok bulutlu ve karla karışık yağmurlu, zamanla parçalı ve az bulutluİZMİR °C, 7°CÇok bulutluMUĞLA °C, 7°CÇok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ 
Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 14°CÇok bulutlu ve sağanak yağışlıANTALYA °C, 15°CÇok bulutlu, sabah saatlerinde hafifi sağanak yağışlıHATAY °C, 14°CÇok bulutlu ve sağanak yağışlıISPARTA °C, 5°CÇok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

İÇ ANADOLU 
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

ANKARA °C, 2°CÇok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlıESKİŞEHİR °C, -1°CÇok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlıKONYA °C, 1°CÇok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlıSİVAS °C, 0°CÇok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

BATI KARADENİZ 
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

BOLU °C, 0°CÇok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlıDÜZCE °C, 2°CÇok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlıKASTAMONU °C, -1°CÇok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlıZONGULDAK °C, 3°CÇok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Trabzon’un doğusu, Rize il geneli ve Artvin’in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olması, Kar yağışlarının, öğle saatlerinden sonra bölge genelinde etkili olarak kıyı şeridinde yer yer 5 ila 10 cm, iç kesimlerde yoğun kar (20-30 cm) yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BAYBURT °C, 0°CÇok bulutlu ve aralıklı kar yağışlıÇORUM °C, 1°CÇok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlıSAMSUN °C, 5°CÇok bulutlu ve yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlıTRABZON °C, 8°CÇok bulutlu, kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı

DOĞU ANADOLU 
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Hakkâri, Bitlis ve Şırnak çevreleri ile Van’ın güney, Muş’un güneybatı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²/12 saat), rakımı 1100 m üzeri kesimlerde yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

ERZURUM °C, 0°CÇok bulutlu ve aralıklı kar yağışlıKARS °C, -2°CÇok bulutlu ve aralıklı kar yağışlıMALATYA °C, 7°CÇok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlıVAN °C, 5°CÇok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU 
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, doğusunun yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde görülmesi, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli yağmur, rakımı 1100 metre üzeri kesimlerde yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunun yükseklerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 10°CÇok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzeydoğu ilçelerinde kuvvetli, rakımı 1100 metre üzeri kesimlerde yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor.GAZİANTEP °C, 10°CÇok bulutlu ve aralıklı yağmurluSİİRT °C, 8°CÇok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli, rakımı 1100 metre üzeri kesimlerde yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor.ŞANLIURFA °C, 11°CÇok bulutlu ve aralıklı yağmurlu