Türkiye'nin birçok ilinde etkili olan kar yağışı, Ardahan, Bingöl, Kastamonu ve Erzurum illerinde eğitimi olumsuz etkiledi. İşte detaylar...

Ardahan

 Ardahan'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığı belirtilerek, ulaşımın aksaması sebebiyle tüm okulların tatil edildiği duyuruldu. Ayrıca, hamile ve engelli kamu çalışanlarının aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Bingöl - Karlıova İlçesi

 Bingöl'ün Karlıova ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, yoğun tipi ve buzlanma sebebiyle 25 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi. Ayrıca, hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kastamonu

 Kastamonu'da taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı. Valilikten yapılan açıklamada, özellikle köylerde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtilerek, sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere münhasır olmak kaydıyla, pazartesi günü il genelinde eğitim ve öğretime ara verildiği ifade edildi.

Erzurum

Meteoroloji paylaştı: Bu hafta sonu hava nasıl olacak Meteoroloji paylaştı: Bu hafta sonu hava nasıl olacak

 Erzurum'un Palandöken, Aziziye, Yakutiye, Çat, Tekman, Karayazı, Hınıs, Aşkale, İspir ve Pasinler ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde devam eden yoğun kar ve olumsuz hava koşulları sebebiyle Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Aynı zamanda söz konusu ilçelerdeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi. Diğer yandan Çat, Tekman, Karayazı, Hınıs, Aşkale, İspir ve Pasinler kaymakamlıkları da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullara bir gün ara verildiğini duyurdu.