0 Kan Grubu:

Vahşi hayvanları avlayan ve onların etleriyle beslenen ilk insanların kan grubudur. Dolayısıyla bu kan grubunda olanların asla vazgeçemeyeceği yiyeceklerin başında kırmızı et gelir.

0 Grubu'nun yemesi gerekenler: Kırmızı et, karaciğer, beyaz et, balık ve deniz ürünleri. İyotlu tuz, ıspanak ve brokoli

A Kan Grubu:

A Grubu'nun ataları ilk vejetaryenlerdir. Enfeksiyonlara karşı çok dirençli olan bu gruptaki insanların, kolera ve çiçek gibi hastalıkları atlattığı yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. 

A Grubu'nun yemesi gerekenler: Soya proteinleri, tahıl ürünleri ve sebzeler, balıkya da tavuk eti, sebze (daha çok çiğ ya da buharda pişirilerek), brokoli, havuç, balkabağı, ıspanak, sarımsak, erik, vişne gibi meyveler

AB Kan Grubu:

A ve B gruplarının karışımından oluşan bu kan grubu çok nadir olarak görülür. 

A ile B'nin modern karışımıdır. Çevresel değişikliklerden kaynaklanan beslenme özellikleri gösterir. Sindirim sistemi çok duyarlıdır. Bağışıklık sistemi çok güçlüdür.

AB Grubu'nun yemesi gerekenler: Domates, deniz ürünleri, süt ürünleri, sebze, koyun, tavşan ve hindi eti, yoğurt, yumurta

B Kan Grubu:

Bu kan gruplarının sindirim sistemi dayanıklıdır. Beslenmesinde katı kuralcı değildir. 

Yemesi gerekenler: Sütlü besinler, dana ve hindi eti, balık (ıstakoz, karides, kalamar, midye gibi kabuklu deniz ürünleri hariç), zeytinyağı , yeşil yapraklı sebzeler (4-5 öğün) patates, lahana ve mantar.