Bünyesinde istihdam etmek üzere temizlik görevlisi alımı yapacak kurumlar arasında; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı gibi Türkiye'nin önde gelen devlet kurumları yer alıyor. Ayrıca Düzce Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve diğer birçok üniversite ile Adli Tıp Kurumu ve Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) da temizlik personeli alacak kurumlar arasında. Özellikle Sağlık Bakanlığı, bünyesinde 3.000'e yakın temizlik personeli alımı yaparak, en büyük alımı gerçekleştiren kurum olacak.

Başvuru Koşulları ve Süreci

Adayların Türk vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamaları, askerlikle ilişiği olmamaları ve akıl hastalığı gibi görevini yapmasına engel bir durumun bulunmaması gerekiyor. Ayrıca, adayların herhangi bir suçtan mahkûm olmamaları ve belirtilen yaş sınırları içinde olmaları aranan genel şartlar arasında.

Görev Tanımı ve Çalışma Koşulları

CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

İşe alınacak temizlik personeli, görev yaptıkları kamu kurum ve kuruluşlarında temizlik, düzen ve hijyenin sağlanmasından sorumlu olacak. Çalışma saatleri içinde amirlerinden alacakları talimatlar doğrultusunda görevlerini yerine getirecek olan temizlik görevlileri, kamu kurumlarının temiz ve düzenli bir çalışma ortamına sahip olmasını sağlayacak.