Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları, muvazzaf/sözleşmeli subay ihtiyacına yönelik 468, astsubay ihtiyacına yönelik bin 680 askeri personelle 11 sözleşmeli personel ve 29 memur ,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 25 uzman yardımcısı, Danıştay Başkanlığı ise 5 personel istihdamı gerçekleştireceğini Resmi Gazete'de yayımladığı ilanda duyurdu.

 Jandarma Genel Komutanlığı, muvazzaf/sözleşmeli (erkek/kadın) subay ve Sahil Güvenlik Komutanlığının sözleşmeli (erkek/kadın) subay ihtiyacına yönelik 468 askeri personel ve  (erkek/kadın) astsubay ve Sahil Güvenlik Komutanlığının sözleşmeli (erkek/kadın) astsubay ihtiyacına yönelik de bin 680 askeri personel için toplam 2148 kişilik bir kadro açtığını duyurduç.

Başvurular 15 Ocak 2023 tarihinde sona erecel adaylar, şartları ve aranan niteliklere ilişkin bilgiler https://www.jandarma.gov.tr/adresindeki başvuru kılavuzundan ulaşabilir.

- Jandarma 11 sözleşmeli personel ve 29 memur alacak

Jandarma Genel Komutanlığının karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarında istihdam edilmek üzere 11 sözleşmeli personel ile 29 memur istihdam edilecek.

Başvurular 15 Ocak'a kadar https://vatandas.jandarma.gov.tr/ptm/girisnternet adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  25 çalışma uzman yardımcısı alacak

Adaylar, başvurularını 9 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasındahttps://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden yapabilecek.

Adayların 2021 ve 2022 yıllarında yapılan KPSS'nin belirtilen puan türlerinden en az 70 puan almış olması gerekiyor.

-Danıştay Başkanlığı

 Danıştay Bakanlığı sözlü sınav ile 1 grafiker, 3 teknisyen ve 1 hizmetli alacak. Başvurular 2-11 Ocak tarihleri arasında https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden alınacak.