Seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler, çalışmalarına son hız devam ediyor. Dün Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen programla Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs öncesi AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın madde madde açıkladığı müjdelerin seçmen nezdinde nasıl bir karşılık bulacağı şimdiden merak konusu oldu.

Dün akşam CNN TÜRK canlı yayınına konuk olan Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakcı, AK Parti'nin vaatlerinin oylara pek bir etkisinin olmayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi

Son anket verilerine dair bilgileri de paylaşan Bayrakçı, AK Parti'nin 14 Mayıs seçimlerinde alacağı oy oranının aşağı yukarı belli olduğunu söyledi. Hakan Bayrakçı, anketlerden çıkan oy oranlarına "Çok tuhaf bir şey! Enteresan'' yorumunu getirerek AK Parti'nin 21 yıla rağmen anketlere göre birinci parti olduğunu belirtti:

"AK Parti'nin alacağı oy takribi olarak belli. Bütün anketlerin ortalamasına baktığım zaman AK Parti'nin oy oranının yüzde 34-40 arasında değiştiğini söyleyebilirim. Yani bu 29 değil, 31 değil ama... Bunu şunun için söylüyorum. 6. seçime rağmen 21 yıla rağmen AK Parti hâlâ birinci parti. Bu enteresan. Yani birinciliği alamıyorsunuz elinden. AK Parti'yi övmüyorum, rakamını söylüyorum. Durumu, sonucu söylüyorum. Durum bu.''