Kamu personelinin 2024 yılı Ocak ayında aldığı yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı, üç ay içinde eridi. Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki enflasyon toplamda yüzde 15,06 olarak gerçekleşti. Bu durum, kamu personelinin aldığı zam oranlarının enflasyonun gerisinde kaldığını gösterdi.

Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz" Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz"

2023 yılının ikinci yarısından hak edilen enflasyon farkı da göz önüne alındığında, kamu personeli için hesaplanan zam oranı yüzde 15 oldu. Ancak 2024 yılı Ocak ayında enflasyonun yüzde 6,7, Şubat ayında yüzde 4,53, Mart ayında ise yüzde 3,16 olarak açıklanmasıyla birlikte, toplu sözleşme zammının yetersiz kaldığı ortaya çıktı ve enflasyon farkı oluştu.

Bu durum, yüzde 15'lik toplu sözleşme zammının geride kaldığını ve yüzde 0,6'lık bir enflasyon farkının ortaya çıkmaya başladığını gösteriyor. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon verileri, oluşan enflasyon farkını netleştirecek ve kamu personelinin alacağı zam oranlarını belirleyecek.