Prof. Dr. Berna Kömürcüoğlu'nun paylaştığı araştırma sonuçları, COVID-19 aşılarının kalp hastalıkları üzerinde doğrudan bir etkisi olduğuna dair yaygın kanının gerçek dışı olduğunu gösteriyor. Kömürcüoğlu, "Başta kalp hastalıkları olmak üzere neredeyse tüm hastalıklar aşının yan etkisi olarak görülüyor. Ancak bu yeni çalışma, asıl sorumlunun COVID-19'un kendisi olduğunu belirtiyor" açıklamasında bulundu.

COVID-19 ve Kardiyovasküler Hastalıklar Üzerine Etkileri

Kömürcüoğlu, COVID-19'un Omicron varyantıyla birlikte ağır hastalık sıklığının azaldığını, ancak virüsün halen mevsimsel viral etkenler arasında ilk sıralarda yer aldığını vurguladı. Ayrıca, hastalığın hafif geçirilse bile komplikasyonlara neden olabildiğine ve aşıların koruyuculuğunun zamanla azaldığına dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Açıklamaları

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Dünya çapında yaklaşık 15 milyar doz COVID-19 aşısının uygulandığı ve bu sayede 10 milyon insanın hayatının kurtulduğu bilgisi, aşılamaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Kömürcüoğlu, "Aşılama, ölüm sayısının sınırlanması ve salgının hafiflemesi konusunda modern tıbbın başarısıdır" diyerek, aşıların toplum sağlığı için kritik öneme sahip olduğunu belirtti.