Onikişubat ilçesine bağlı Çamlıca ve Kazma Bağları bölgelerinde, Pazarcık ilçesi Şahintepe mevkisindeki ormanlık alanlarda henüz kesin sebebi belirlenemeyen orman yangınları patlak verdi. Durumu fark edenler, olayı hızla 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye ve ilk yardım ekipleri gönderildi. Yangın, evlere yakın bir alanda çıkmasıyla yerleşim alanlarını da tehdit etmeye başladı.

Faizde parası olanlar dikkat! Mevduat'ta erime başladı... Faizde parası olanlar dikkat! Mevduat'ta erime başladı...

Alevlerin Evlere Sıçraması ve Söndürme Çalışmaları

Yangının büyümesi ve yerleşim alanlarına sıçraması üzerine, olay yerine sevk edilen itfaiye ve yangın söndürme ekipleri 6 helikopter, 2 uçak, 20 arazöz ve 90 personel ile müdahaleye başladı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, vatandaşlar arasında büyük paniğe neden oldu.

Vatandaşların Gözünden Yangın Korkusu

Korku dolu anlar, vatandaşlar tarafından cep telefonlarına kaydedildi. Video kayıtlarında yangının evlere sıçradığı anlar ve vatandaşların yaşadığı paniği gözler önüne serdi. "Gitti, evler gitti" şeklinde duyulan çığlıklar, yangının ne kadar büyük bir felaket olduğunu açıkça ortaya koyuyor.