Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, 2000 sonrası sigortalılar için kademeli emeklilik düzenlemesi olmadığını belirtti. Erdursun, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, hükümetin şu anda bu konuda bir çalışma yapmadığını ifade etti.

Yabancı uyruklu öğrencinin vurduğu okul müdürü kurtarılamadı Yabancı uyruklu öğrencinin vurduğu okul müdürü kurtarılamadı

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasası sonrası erken emeklilik hakkını kaçıranlar ve 2000 sonrası işe girenlerin kademeli emeklilik talepleri devam ederken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan önemli bir açıklama geldi. Erdursun, bir sonraki genel seçimlerde bu konunun daha çok gündeme gelebileceğini belirtti.

1999 sonrası işe girenlerin emeklilik yaşının 43 olmasıyla ortaya çıkan farklılıkların ele alındığı bu süreçte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Bağ-kur'luların prim gün sayısının düşürülmesi açıklamasının ardından kademeli emeklilik konusunda da bir hareketlenme bekleniyordu. Ancak Erdursun'un açıklamaları bu beklentileri erteledi.

Erdursun, kademeli emeklilik ve stajyerlik konularında henüz bir çalışma olmadığını belirtirken, bu konuda bir gelişmenin bir sonraki genel seçimlerde daha çok gündeme gelebileceğini ifade etti. Özellikle bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu konunun tartışılması açısından daha önemli bir zaman dilimi olabileceğini vurguladı.