1999 öncesinde sigortalı olan vatandaşların kapsama alındığı EYT düzenlemesi, birçok kişinin erken emekliliğinin önünü açtı. Ancak bu düzenleme, 2000 ile 2008 arasında sigorta girişi olanları kapsam dışı bıraktı. Bu durum, özellikle bu tarih aralığında sigortalı olan vatandaşların emeklilikte yaşa takılmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

SGK Üzerindeki Etkiler ve Yeni Düzenleme İhtimali
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinde oluşan mali yük nedeniyle, yeni bir kademeli emeklilik düzenlemesine gidilmesi zor görünüyor. SGK'nın maaş zamlarında yaşanan sıkıntılar, bu düzenlemenin finansal açıdan zorluklarını ortaya koyuyor. Konuya ilişkin olarak Hürriyet Yazarı Noyan Doğan, konuya dair yazısında kademeli emeklilik düzenlemesinin gündeme gelmesinin zorluklarına değindi, ancak sürekli gündemde tutulması halinde mümkün olabileceğini belirtti.

Mağduriyetin Giderilmesi Talebi
Yıllarca erken emeklilik için bekleyen ve sadece bir gün geç sigorta girişi nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, durumlarının düzeltilmesini istiyor.

Kademeli Emeklilik Gündeme Ne Zaman Gelir?

Ekonomik sıkıntıların arttığı bir dönemde kademeli emeklilik düzenlemesi zor görünse de, ilerleyen zamanlarda bu konunun yeniden gündeme gelme ihtimali bulunuyor.