Citi'den Türk lirası için flaş açıklama: Dolar karşısında uzun vadede TL'yi tercih edin Citi'den Türk lirası için flaş açıklama: Dolar karşısında uzun vadede TL'yi tercih edin

Kaçak yayın izleyen vatandaşlar, kaçak yayın yapan platformları kullandıkları takdirde 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirler. Bu tür platformları kullananların yanı sıra, bu hizmeti sağlayanlar da yasal sorumluluk altındadır.

Avukat Müge Doğan, konuyla ilgili olarak şunları belirtti;

"Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir madde var bu konuyla ilgili. İnternet üzerinden yayın yapan şifreli veya şifresiz yayın yapan kuruluşların illegal bir şekilde bu yayınları kullananlar ve buna sağlayanlar, menfaat sağlayanlar Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir suç kapsamında yer almaktadır. Kanun, karşılıksız menfaat sağlama suçunu düzenler ve bu suçun cezası, hem yayın yapanlar açısından hem de izleyenler açısından 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörür."

Bu nedenle, vatandaşların yasal olmayan yayın platformlarını kullanmaktan kaçınmaları ve yasal hizmetleri tercih etmeleri önemlidir. Aksi takdirde, yasal sorumluluklarıyla karşı karşıya kalabilirler.