Kabine Toplantısı bugün (9 Ekim 2023) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek. Toplantının saat 15:30 gibi başlaması bekleniyor. Erdoğan, bugün 14:00'de Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni (Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi)'ne katıldıktan sonra Kabine Toplantısı'na geçecek.

Kabinenin gündeminde ilk sırada emekli zammı yer alıyor. AK Parti  4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Recep Tayyip Erdoğan, milyonların beklediği emekli maaşıyla ilgili kabine toplantısını işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız." demişti.

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim

Bir diğer gündem başlığı terörle mücadele olacak. İçişleri Bakanlığı'na yönelik Bombalı saldırı girişiminin ardından başlatılan operasyonlar, Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatları, kabinenin gündeminde olacak. Bu başlıkta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın kabinede ayrıntılı açıklamalarda bulunması bekleniyor.

İsrail-Filistin arasında yaşanan gerilim de Ankara'nın yakın takibinde. Hamas'ın saldırısı sonrası İsrail savaş ilanı, Kabine'de değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taraflara itifal ve sağduyu çağrısı yapmıştı.