Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabine üyelerini açıklaması ile eski bakanlardan koltukları devralan yeni bakanlar, mesaiye başladı.

Et fiyatlarını aracı ve tüccarlar artırıyor Et fiyatlarını aracı ve tüccarlar artırıyor

Bugün ilk kez toplanacak yeni kabinede masaya Temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücrete zam, en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesine yükseltilmesi, emekli ikramiyesinde bir değişiklik olup olmayacağı gibi daha çok ekonomi başlıklarının kabinenin gündemini oluşturması bekleniyor.

Yeni dönemde ekonomin sorumluluğunu üstlenen Mehmet Şimşek'in sunum yapması da bekleniyor. Toplantıda fiyat artışlarının yol açtığı refah kayıplarına karşı atılabilecek adımlar, önümüzdeki dönemde gündeme gelmesi beklenen taşerona kadro, seçim vaadi olarak açıklanan ev kadınlarına emeklilik, gençlere vergisiz elektronik eşya ve faizsiz evlilik kredisi konularının başlıklar halinde tek tek görüşülmesi bekleniyor.

 Önümüzdeki dönemde Litvanya’da gerçekleşecek NATO liderler Zirvesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. Bu bağlamda dış politikanın da görüşülmesi beklendiği kabine toplantısında İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin takınacağı tavrın masaya yatırılması bekleniyor.