Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki deprem tehlikesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gemlik merkezli depremi "büyük depremlerin ayak sesleri" olarak nitelendiren Moriwaki, bazı illerde 7 üzeri depremlerin yaşanma olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Bursa-Gemlik, Balıkesir, Yalova ve çevresinde büyük yıkıma yol açabilecek depremler beklediğini söyledi.

Moriwaki'den Korkutan Tahmin: "7'nin Üzerinde Enerji Birikti"

Moriwaki, son iki yılda Türkiye'deki tüm fay hatlarında art arda yaşanan sismik aktivitelerin, büyük bir enerji birikimine işaret ettiğini açıkladı. Bu birikimin ortalama olarak 7 şiddetinin üzerinde olduğunu vurgulayan uzman, Konya ve Malatya gibi yerlerde de zaman zaman meydana gelen küçük çaplı depremlerin, aslında daha büyük sarsıntıların habercisi olabileceğini ifade etti.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı

Moriwaki'nin Uyarıları: Zemin Yumuşak, Yıkım Büyük Olur

TGRTHaber ile gerçekleştirilen röportajda Moriwaki, bölgedeki zeminin yumuşaklığına dikkat çekerek, 7 üzeri bir depremin büyük yıkımlara neden olabileceğini belirtti. Uzman, özellikle Güney ve Kuzey fay hatlarının birbirini tetikleme potansiyeline sahip olduğunu, bu durumun da riski artırdığını kaydetti.