CHP Genel Merkezinden belediyelere 'torpil' Genelgesi CHP Genel Merkezinden belediyelere 'torpil' Genelgesi

İzmir'de, "yüksek kar" vaadiyle yatırımcılardan para topladığı iddia edilen ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından soruşturulan Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakcı (34), eşi Seçilay Ocakcı (30) ve şirketin genel müdür yardımcısı emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan dahil 27 şüpheli tutuklandı.

Dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token'ı halka arz ettiği ve 15 milyonluk yatırım yaparak gündeme gelen Ocakçı Holding'in, sahibi Sedat Ocakcı'nın yeğeni olan siber güvenlik uzmanı Salih Han'ın, holdinge ait 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtığı öne sürüldü. Yüksek kar vaadiyle paralarını Ocakçı Holding'e yatıran yatırımcılar, dolandırıldıkları iddiasıyla polise şikayette bulundular.

Şüphelilerin, satışını yaptıkları token ile kripto piyasalarında para kazandıracaklarını vaat ettiği, ayrıca dron fabrikası kurarak da yine kar sözü verdikleri belirtildi. Sedat Ocakcı'nın ilk olarak borsada işlem yaparak para topladığı ve daha sonra kripto paraya yöneldiği öğrenildi. Ayrıca, Ocakcı'nın vatandaşları bir yazılım sistemi geliştirdiğini iddia ederek borsa ve kripto para işinde hiç kaybetmeyeceğini söyleyerek ikna ettiği ifade edildi. Ocakcı'nın en az yüzde 17 kar vaadettiği belirtildi.

Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden 27'si yakalanırken, diğer 2 şüpheli ile Sedat Ocakcı'nın iş birliği yaptığı tespit edilen 2 kişi de Ankara'da gözaltına alındı. Tutuklanan Sedat Ocakcı, eşi Seçilay Ocakcı ve emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan dahil 27 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 5 şüpheli dışındakilerin tutuklandığı açıklandı.