İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 25 suçtan sabıkası bulunan ve hakkında kesinleşmiş 18 yıl 10 ay hapis cezası olan 31 yaşındaki G.D., polis tarafından gizlendiği adreste gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Ancak bu operasyon sıradışı bir detayı ortaya çıkardı: G.D.'nin evin içerisinde, yatak odasından kömürlüğe uzanan bir tünel kazdığı tespit edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bürokratik Vesayete İzin Vermeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bürokratik Vesayete İzin Vermeyiz

Operasyon ve Tünel Sürprizi

İzmir Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, 25 suç kaydı bulunan G.D.'nin ilçedeki bir adreste saklandığına dair bir ihbar aldı. Bunun üzerine teknik ve fiziki takip başlatan polis, çevrede güvenlik önlemleri alarak belirlenen adrese baskın düzenledi.

Evde olduğu tespit edilen G.D.'yi aramak için içeri giren polis ekipleri, şahsı bulamadı. Ancak detaylı bir arama sonucunda, yatak odasında dolabın çekmecesi üzerine gizlenmiş bir tünel bulundu. Bu tünel, dar bir koridorun ardından kömürlüğe çıkıyordu. Tünelin sonunda şaşırtıcı bir manzara polis ekibini bekliyordu.

Kömürlükte Silah Atölyesi

Polis ekipleri, kömürlükte yapılan aramada G.D.'nin bu alanı silah üretimi için kullandığını belirledi. 9 ruhsatsız tabanca, 10 farklı boyutta ruhsatsız tabanca sürgü kapağı, 74 farklı çapta tabanca fişeği, silah yapımında kullanılan malzemeler, 844 adet yeşil reçeteye tabi sentetik ecza hap, 140 gram metamfetamin, hassas terazi ve 11 bin TL ele geçirildi.

Gözaltına alınan G.D., emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi. G.D.'nin suç kayıtları arasında kasten yaralama, gasp, motosiklet hırsızlığı, uyuşturucu kullanma, ateşli silah bulundurma ve açıktan hırsızlık gibi 25 farklı dosyanın bulunduğu öğrenildi.

Operasyonun ayrıntılarına göre, G.D.'nin polis geldiğinde tünelde gizlendiği ve polis ekipleri kömürlüğe indiğinde ise evin içine çıkarak saklandığı belirlendi.