Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, partisinin eski İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu'nun İsrail'in Gazze'deki saldırılarıyla ilgili soru önergesine ambargo uygulandığı iddialarına sert bir şekilde yanıt verdi. Usta, düzenlediği basın toplantısında, Ensarioğlu'nun iddialarının tamamen yalan ve iftira olduğunu belirterek, "Açık kabahatin gizli özrü olmaz. Attığı iftirayla ilgili net bir özür dilemesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ensarioğlu'nun İsrail'e yönelik soru önergesinin gruplarında işleme alındıktan sonra hemen TBMM Genel Evrak birimine gönderildiğini vurgulayan Usta, yapılan düzgün işlemlere rağmen Ensarioğlu'nun iftira attığını savundu. Soru önergesinin zamanında işleme alındığını, ancak yazım hatası nedeniyle tekrar düzeltilerek gruba iletilmeden önce Genel Evrak birimine geri gönderildiğini belirtti.

Erhan Usta, İYİ Parti Grubu'nun İsrail'e karşı net bir tavrı olduğunu ve bu konuda yapılan açıklamalara dikkat çekti. Ayrıca, Ensarioğlu'nun iddialarının sebep sonuç ilişkisi olmadığını, küçük detaylar üzerinden partiye yönelik bir operasyon yapıldığını öne sürdü.

Grup Başkanvekili Usta, Ensarioğlu'nun telefonla kendisine defalarca özür dilediğini belirtirken, "Açık kabahatin gizli özrü olmaz. Attığı iftirayla ilgili net bir özür dilemesini Sayın Ensarioğlu'ndan bekliyoruz. Yalanı, iftirayı bütün Türkiye'ye yayacaksınız, gizli gizli özür dileyeceksiniz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Kimse yalanlarla İYİ Parti'ye yön vermeye çalışmasın" dedi.

Usta, bir gazetecinin "Ensarioğlu'nun çıkışları devam ediyor. Sizin de operasyon iddianız var. Genel Başkan Akşener de 'Savaş ilanıysa savaş ilanı' dedi. Savaşın tarafı Cumhur İttifakı mı eski ortaklarınız mı?" sorusuna, "Bize kim iftira atıyorsa, bizimle kim açık veya gizli mücadele ediyorsa, onunla mücadele edeceğiz anlamına gelir" yanıtını verdi.