Bursa'da İYİ Parti İl Başkanlığı, protesto eylemi düzenleyerek Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar’ın afişlerini spreyle boyadı. Bu afişler, İYİ Parti'nin şikayeti üzerine Osmangazi İlçe Seçim Kurulu tarafından yasaklanmıştı.

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu ve parti üyeleri, toplatılması kararlaştırılan afişlerin önünde protesto gerçekleştirdi. Yasağa rağmen hala kaldırılmayan afişlere "Yalan" yazıldı.

Hasanoğlu, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Bu, kanunu, kuralları tanımamak ve suç işlemeye devam etmek demektir" dedi.

Nikahta Dua Okunmasına İzin Verilmemesine İlişkin Soruşturma Başlatıldı Nikahta Dua Okunmasına İzin Verilmemesine İlişkin Soruşturma Başlatıldı

İYİ Parti Bursa tarafından yapılan yazılı açıklamada, Osmangazi İlçe Seçim Kurulu'nun hem Mustafa Dündar'ın hem de Alinur Aktaş'ın belediye amblemi ve başkanlık sıfatları ile propaganda yapamayacaklarına karar verdiği ve yasaya aykırı içerikli tüm afişlerin toplatılmasına hükmettiği hatırlatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dündar ve Aktaş, belediyelerinin kaynaklarından ve icraatlarından milyonlarca liralık haksız propaganda yapmışlardı. Osmangazi İlçe Seçim Kurulu, bu afişlerin toplatılmasına karar verdi. Ancak devlet yetkilileri bu duruma müdahale etmedi.

Valilik sessiz kaldı, Kaymakamlıktan ses çıkmadı. Bu nedenle iş bize düştü. Eğer devlet görevini yapmıyorsa, biz de bu afişleri sprey boya ile karartmaya devam edeceğiz. Bu ülke, iktidar partisinin oyuncak değildir. Aktaş ve Dündar, mahkeme kararlarını hiçe saydıkları sürece biz de gerekeni yapmaya devam edeceğiz."