İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Samsun'da düzenlediği teşkilat buluşmasında DEM Parti'ye sert bir tepki gösterdi. Akşener, Sivas'ta yaptığı konuşmanın ardından gelen eleştirilere yanıt verirken, "Ses demli kafalardan geldi. Benim için şereftir. Ama beni suçlayan, bizleri suçlayanların; namertler şebekesi olan PKK'nın yaptığı namertlikleri suçlamadığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Akşener, DEM Parti'yi eleştirirken "Siz namertsiniz namert" dedi ve daha sonra örnek olaylara değindi. "Romantik romantik konuşanlar; Naz bebeği öldürttünüz, Fırat Çakıroğlu'nu, Yasin Börü'yü, Eren Bülbül'ü, Fethi Sekin'i, Aybüke öğretmeni şehit ettiniz. Ve pişmanlık duymadınız. Geldiniz o emri veren bebek katilini Meclis kürsüsünde övdünüz." diyerek sert bir eleştiri yaptı.

Galatasaray, sahasında Sivasspor'u 6 golle geçti Galatasaray, sahasında Sivasspor'u 6 golle geçti

"Bunun sebebi ne biliyor musunuz? Bütün Kürtlerin temsilcisi PKK'ymış, onun uzantısı DEM'miş gibi bir algının yaratılmasıdır. Kürtleri maraba gören bu namertlerin karşısında seçim kazanmak için iki büklüm durmaktır. İşte manda budur, himaye budur. Biz bunu reddediyoruz." şeklinde konuşan Akşener, olayın demokrasiye zarar verdiğini vurgulayarak bu tür dilin reddedilmesi gerektiğini belirtti.