Partisinin Diyarbakır 2. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Akşener, Cumhuriyetin önemine değindi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimleri için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından 14 Mayıs'ın mukaddes bir gün olacağını belirtti.

''Mesele cumhuriyet sözde değil özde benimsemekse, mesele her türlü musibete karşı sarsılmaz bir biz olmaksa biz varız. Biz konuşan Türkiye'den yanayız. Bugün çocuklarımız aç, memleket bayram sofrasını unutmuş.

Benim İYİ Parti'yi kurduğumdan beri bir hayalim var. O da ülkeyi kocaman bir bayram sofrasına çevirmek. O sofra büyük bir sofradır. O sofrada ne varsa oturanların elini uzattığında alabildiği mesafededir.

O sofrada Giresunlu gelin vardır, Trabzonlu babaanne vardır. Saçı mor kız kuzen vardır. O bayram sofrasında Türkiye vardır. Refahta eşittir. Ant olsun ki o bayram sofrasını birlikte kuracağız.

1923'ün kıymetini bilmezsek 2023'ü kaybederiz. Akılda buluşmuş, ateşin üstünden birlikte atlayabilen bir millet.

Bir yere iyilik gelirse bütün ülkeye ulaşır. Allah'ın teveccühü ile ilk seçimde tüm ülkeye ulaşacak. 14 Mayıs günü Hep birlikte yeter söz milletin diyebileceğimiz mukaddes bir gün olacak.''