İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, HaberTürk'te Kübra Par'la Açık ve Net programında açıklamalarda bulundu.

 Açık ve Net programında açıklamalarda bulunan Ümit Dikbayır, gündeme dair soruları cevapladı.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın konuşmasından satırbaşları;

"Öncelikle Sayın Akşener masadan kalkmadı, kaldırıldı. Toplantının ertesi günü biz Genel İdare Kurulu olarak oy birliğiyle karar aldık. Sayın Akşener'e Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemediğimizi söyledik."

Seçimi birinci turda bitirebilecek adaylar var. Mesela Mansur Yavaş ismi çok öndeydi. CHP'nin Sakarya'da yaptığı ankette yüzde 70 küsür çıktı Mansur Yavaş. Hakkari'de de çıktı, Aydın'da da çıktı, Diyarbakır'da da çıktı.

Bizim yaptığımız şey milletin sesini duyurmak değil mi? Genel Başkan masaya bunu getirdi. Ha yetmedi eğer bunlara hayır derseniz bir anket yapalım. Bu bu masada millet yok demek.

"Akşener "Tweet'i kaldırırsan iyi olur" dedi"
Beşli imzayı öğrenince çok kızdım ve tweet attım. Sonra Sayın Akşener aradı ve 'Kaldırırsan iyi olur' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylık için bu kadar direteceğini hiç kimse düşünmedi.

Sayın Akşener 'Olaylar bu noktaya benim yüzümden gelmedi. Çıkarlarım için kimseyle pazarlık yapmadım. Sayın Kılıçdaroğlu milletin talebine onay verirse geri dönerim, gurur yapmam' dedi. 

Bir kişi hariç hiç kimse bu adaylığı istemedi

Ersan Şen'e adaylık teklifi gitti mi? 
Dikbayır, Ersan Şen sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Genel Başkanımız, adaylık konusunu herkesle istişare eder, herkesle görüşür. Ersan Şen'i adaylık teklif etmek için aramadı. Olur mu öyle şey? Aramanın amacı adaylık değil teşekkürdü."