2018 seçimlerinin iddialı Cmhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı seçimi kaybettikten sonra CHP'den ayrılıp Memleket Partisi'ni kurmuş ve Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini açıklamıştı.

Ancak Millet İttifakı'nın adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunun kesinlik kazanmasının ardından Eski CHP Genel Başkanları Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın'ın, Muharrem İnce ve Kılıçdaroğlu'nu bir araya getirmek için görüşme trafiği başlattığı kulislerden aktarıldı.

Konuya ilişkin İnce ile görüşen Uğur Dündar, Memleket Partisi liderinin görüşmeye açık olduğunu, İnce'nin CHP ile görüşmenin gayet olağan bir durum olduğunu söylediğini belirtti.

Muharrem İnce, Zafer Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti'yle sürdürülen ittifaktan ayrılma kararı almasının ardından tek başına kaldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının da kesinlik kazanmasının ardından kulislerden gelen bilgilere göre İnce'nin Kılıçdaroğlu'nun karşısına geçmeyeceği belirtiliyor.

Muharrem İnce ile görüşme yapan Uğur Dündar şunları aktardı:

"Muharrem Bey 'Ben Türkiye'yi yönetmeye talip olmuş bir insanım. İçinden çıktığım partiyle niçin görüşmeyeyim' diyor" ifadelerini kullandı. Dündar "Okudum, sayın Altan Öymen ve Hikmet Çetin, Muharrem Bey ile görüşecekmiş. Kendisini aradım, 'Böyle bir görüşme oldu mu?' dedim. 'Hayır, olmadı. Olursa tabii ki görüşürüm, niçin görüşmeyeyim ki? Sıcak bakarım' dedi. Ancak şu an aranmış değil" şeklinde konuştu.

Ortaya atılan bir diğer iddia ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün eski CHP'li Başkanlar ile bir araya geldiği ve Muharrem İnce ile görüşmeleri için kendisinin talimat verdiği oldu.