İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) Şekib Avdagiç, milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret artışı konusunda açıklamalarda bulundu. NTV yayınında konuşan Avdagiç, asgari ücrette 6 aylık enflasyon kadar artış yapılması gerektiğini söyledi.
 

Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman? Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Avdagiç, açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendi milli paramız olan Türk Lirası üzerinden değerlendirme yapılması gerektiğini vurguladı. Asgari ücretin ara düzenlemelerle yıl içinde güncellenen bir konu olduğunu ve bu düzenlemelerde 5 yıllık verilerin dikkate alındığını belirtti. Ayrıca, 6. ay için TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) öngörüsünün belirli olduğunu ve bu verinin 5 aylık veriye eklenerek asgari ücretin 6 aylık enflasyon kadar artırılmasının hem şirketler hem de ücretliler açısından makul olduğunu ifade etti.

Avdagiç, asgari ücretin sadece asgari ücret alan kişilere yapılan bir artış olmadığını, basamak etkisiyle tüm ücretlilere benzer oranda artış yapılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, gelir vergisi dilimlerinin de bu artışa göre güncellenmesi ve son yıllarda gelir vergisi dilimlerindeki kaybın önlenmesini sağlayacak adımların atılmasının önemli olduğunu söyledi.