Daha geçtiğimiz hafta  İsveç’in başkenti Stockholm’de terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye aleyhine gerçekleştirdikleri eylemin ardından yaşanan krizin etkileri devam ederken dün akşam gelen haberlerde İsveç polisinin “Türk büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılacağı” iddia edilen gösteriye izin vermesine yönelik haberler yeni bir krizin kapısını araladı Gelen haberlerin ardından siyasi partilerden ve isimlerden peş peşe tepkiler gelmeye devam ederken MHP liderinden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Bilindiği üzere Türkiye, NATO üyeliği başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya'nın terörle aralarına mesafe koydukları takdirde başvurularını onaylayacaklarını şart koymuştu. Yapılan uzun görüşmelerin ardından Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü mutabakat imzalanmış, NATO Başkanı Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'ye tam destek sözü verdiğini açıklamıştı. Ancak imzalanan mutabakata rağmen İsveç'te yaşanan eylemler Türkiye ve isveç arasındaki ilişkiyi iyice gerdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli de İsveç'in ''Türk büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılacağı” iddialarının ardından tepkisini dile getirdi ve İsveç'in NATO başvurusunun bu şartlar altında Meclis'te kabul edilemeyeceğini söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan MHP liderinin ilgili sözleri ise şu şekilde:

''İsveç’in NATO üyeliği bu şartlar altında Gazi Meclis’in onayından geçemeyecektir. Dinimize, dilimize, değerlerimize, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimize hıyanetin ve saygısızlığın muhakkak bir sonucu olacaktır. Bu sonuca ulaşmak için diyorum ki: "Aziz Milletim Sıra Sende"

Dinin sahibi Allah’tır. İman ediyoruz ki hem Allah’ımız hem de milletimizle birlikte İslam alemi batıla, küfre ve haçlı emellerine vakti saati geldiğinde kaçınılmaz hesabı soracaktır.''