Türkiye hafta sonundan bu yana soğuk hava dalgasının etkisi altında. Yağışların kendisiyle birlikte getirdiği ilk bu kadar yoğun soğuk hava dalgası Türkiye'nin çokluğunu etkiledi. Ancak İstanbul, henüz beklenen kar yağışını görmedi. Birçok kentte görülen kar yağışının ardından İstanbul'daki kar yağışı tarihi, ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarafından açıklandı. Ökten, tarihte doğudan büyük bir canavarın geleceğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şubat ayında beklenen kar yağışının geleceğini doğruladı. Güncel hava durum değerlendirmesine göre, Türkiye'nin çokluğu bulutlu ve Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu ve Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz kıyıları ve Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL,ANKARA VE İZMİR HAVA DURUMU

İstanbul'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak ve öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor. Ankara'da ise kar yağışı aralıklı olarak etkili olacak. İzmir'de ise bugün yağış beklenmiyor ve hava sıcaklığı 11 derece olacak.

Türkiye hafta sonundan bu yana soğuk hava dalgasının etkisinde ve İstanbul'un beklenen kar yağışı tarihi ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şubat ayında beklenen kar yağışının geleceğini doğruladı.

Sonuç olarak; Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten Şubat ayı için istanbullulara uyarıda bulunarak şubat ayının çetin geçeceğine dikkat çekerek kar fırtınasının geleceğini duyurdu.