İstanbul'da öğleden sonra başlayan şiddetli sağanak yağış, akşam saatlerinde trafikte büyük bir yoğunluğa neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, saat 18.00 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 90'a kadar ulaştı.

Kadıköy'de D-100 Karayolu Bostancı mevkiinde trafik iki yönde de durma noktasına geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası'nda ana arterlerin kırmızı ve bordo renkte olduğu, trafik yoğunluğunun yüzde 89'a ulaştığı görüldü.

Özellikle toplu taşıma durakları ve araçlarında yoğunluk yaşandı. Turnike bölgelerinde metrobüse, metroya veya otobüs duraklarına ulaşmaya çalışanlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.

Yağmur sularının birikmesi sonucu bazı noktalarda trafik kazaları ve hasarlar meydana geldi.

Bazı vatandaşlar yağmurdan korunmak için üst geçitlerin altlarına sığındı.

Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur' Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur'

İstanbul'da şiddetli yağışlar ve bu duruma bağlı trafik yoğunluğu, şehirde ulaşımı olumsuz etkiledi. Yetkililer, sürücülerin ve yayaların dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına uymalarını önerdi.