İstanbul’da bir finans kuruluşuna yönelik tefecilik iddiasıyla operasyon düzenlendi. Q Bank bünyesinde görev yapan 4 yönetici gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü soruşturma kapsamında bankanın faaliyetleri mercek altına alındı.
Yapılan incelemelerde, kredi kullandırılan müşterilerden yüksek faiz ve komisyon alındığı, özellikle erken kapama işlemlerinde fahiş ek ücretler talep edilerek haksız kazanç sağlandığı tespit edildi.
Eş Zamanlı Operasyon Düzenlendi
Bankacılık mevzuatına aykırı faaliyet yürüttüğü belirlenen kuruluşa yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yönetici konumunda bulunan 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Yetkililer, söz konusu kuruluşa daha önce de benzer operasyonlar düzenlendiğini belirtirken, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.





