İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, özellikle okul servislerinin araç trafiğinde yer alacak yoğunluk nedeniyle servis sürücülerinin dikkatini üst seviyede tutup kazalara karşı tedbirli olmaları için inceleme gerçekleştirdi.

Polis ekipleri, başta Fatih, Bakırköy, Beyoğlu, Sarıyer, Üsküdar, Kadıköy ve Beykoz olmak üzere birçok yerde denetim merkezi oluşturdu.

Söz konusu uygulamada, şoförlerin ehliyetine, araçların yetki belgelerine ve yan tarafında logo bulundurup bulundurmadığına, servis içerisinde emniyet kemeri kullanılıp kullanılmadığına, araç muavininin bulunup bulunmadığı, yolcu sayısına ve ayakta yolcugidip gitmediğine ilişkin kontroller sağlandı.

Nikahta Dua Okunmasına İzin Verilmemesine İlişkin Soruşturma Başlatıldı Nikahta Dua Okunmasına İzin Verilmemesine İlişkin Soruşturma Başlatıldı

Fatih Adnan Menderes Bulvarı'ndaki denetim noktasında okul servisleri incelendiği sırada hafif ticari araç arıza çıkardı.

Durumu gören ekipler, arızalan aracı el birliğiyle itip güvenli bölgeye çekti.

Beyoğlu'ndaki incelemede ise bir okul servisinin muayenesi sona erdiği gerekçesiyle servis sürücüsüne 1506 lira trafik cezası uygulandı.

Kentteki trafik kargaşası

Sömestr tatilinin bitmesiyle sabah saatlerinde trafikte bazı noktalarda ve ana arterlerde araç tarfiği meydana geldi. İşe ulaşmak isteyen vatandaşlar ve okulla giden öğrenciler nedeniyle bazı otobüs ve metrobüs duraklarında yığılma oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik analizine göre, sabah saatlerinde kentteki trafik yoğunluğu yüzde 65'e kadar ulaştı.