İstanbul'un Bakırköy ilçesinde faaliyet gösteren bir güzellik ve epilasyon merkezine, müşterilerin gizli görüntülerinin kaydedildiği yönündeki ihbar üzerine polis ekiplerince operasyon düzenlendi.

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında iş yerinde arama yapıldı. Aramada, gizli kamera düzeneği bulunan 1'i aktif, 6'sı sökülmüş toplam 7 cihaz ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

14 bin görüntü kaydı tespit edildi

Polisin incelemelerinde, güzellik merkezinde kaydedildiği değerlendirilen 14 bin videonun bir sosyal medya platformu üzerinden yayımlandığı tespit edildi.

Aile hekimlerine Leflunomid reçeteleme yetkisi verildi
Aile hekimlerine Leflunomid reçeteleme yetkisi verildi
İçeriği Görüntüle

Söz konusu görüntülerin sosyal medya platformları üzerinden ücret karşılığında izletildiği iddiası üzerine soruşturmanın kapsamının genişletilebileceği belirtildi.

3 şüpheli gözaltında

Soruşturma kapsamında iş yeri sahibi ile kamera sisteminin kurulmasında rol aldığı belirtilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler hakkında “özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek”, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” ve “müstehcenlik” suçlarından işlem başlatıldı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Mağdur sayısı henüz belirlenemedi

Soruşturma kapsamında bazı kişilerin, görüntülerinin gizlice kaydedildiği ve bu kayıtların Telegram ile X üzerindeki kanallarda ücret karşılığında izletildiği iddiasıyla şikayetçi olduğu öğrenildi.

Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve mağdur sayısının henüz netleşmediğini belirtiyor. Dijital materyallerde yapılacak incelemelerin ardından görüntülerin kimler tarafından kaydedildiği, paylaşıldığı ve satın alındığına ilişkin yeni tespitlerin ortaya çıkması bekleniyor.